Nieuwste editie Pro Art laat zien.

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositie

Deelnemers van Pro Art Laat zien uitgelicht (Editie 3: april-juli) 

Ontdek de inspirerende verhalen achter de kunstenaars die hun werk tentoonstellen tijdens de nieuwste editie van Pro Art Laat zien. Laat je inspireren door hun passie, creativiteit en unieke perspectieven. Hun werken zijn vanaf 11 april drie maanden lang te bewonderen in onze winkel. 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositiePaul van Ingen, geboren en getogen in Arnhem, heeft van jongs af aan een passie voor tekenen en schilderen gehad. Hoewel hij verschillende cursussen aan de Kunstacademie in Arnhem heeft gevolgd, beschouwt hij zichzelf vooral als autodidact. “Inspiratie komt voort uit structuren en patronen en mijn beelden of gedachten daarbij. Soms zijn dat lijnen patronen, kleur patronen .. maar ik kan ook geïnspireerd worden door dingen die ik zie in de stad, of in de natuur.”, aldus Paul. 

 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieHet werk dat bij Pro Art te zien is, een cirkelvormig kunstwerk geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van een sloot met blaadjes en kroos, toont zijn unieke benadering van abstractie en kleur. Over zijn andere werk, dat ook te zien is bij Pro Art, zegt hij: Lijnpatronen komen veel voor in mijn werk. Eigenlijk zijn lijnen de rode draad in mijn werk. Voor deze twee doeken heb ik een doorlopend beeld willen maken in blauw-groene tinten”. 

Website van Paul van Ingen 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieKerstin Menge, geboren in 1964, heeft haar hele leven getekend en geschilderd. Na het volgen van een deeltijdopleiding aan een kunstacademie in België, heeft ze haar kunst naar een hoger niveau getild. Haar werk is gekenmerkt door een breed scala aan onderwerpen, materialen en technieken, met een rode draad van recycling die vaak terugkomt. “Ondanks die verscheidenheid is wel degelijk een rode draad in mijn oeuvre te herkennen. Zo komt bijvoorbeeld het aspect van recycling regelmatig terug. Verder haal ik mijn inspiratie veelal uit de fijne momenten buiten aan het water, op de hei of in het bos.”, aldus Kerstin. Ze streeft ernaar om via haar werk dezelfde emoties op te roepen die ze zelf ervaart tijdens het creëren ervan. 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieIna Scholten, geboren in Zevenaar, heeft een rijke achtergrond in zowel het onderwijs als de beeldende kunst. Na 25 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, heeft ze zich volledig toegelegd op het maken van grote acrylschilderijen die thema’s als communicatie, verbinding en reflectie verkennen.

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositie

Haar werk, vaak gekenmerkt door menselijke figuren in een abstracte context, nodigt de kijker uit om verder te kijken dan wat aanvankelijk zichtbaar is. Haar twee werken: ‘Acrobelano 2 (Regenboog)’ en ‘Se Potesimo Volare 1 (Als we zouden kunnen vliegen)’ zijn beiden onderdeel van een serie waarin zij het gevoel vrijheid in dromen verbeeldt. 

Website van Ina Scholten

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieYolanda Wilhelm, afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Bosch, heeft een  gevarieerde artistieke reis gemaakt. Van het werken met textiel tot het maken van collages en het beschilderen van zijde, haar werk weerspiegelt haar voortdurende experimentatie en nieuwsgierigheid. “Toen de animo voor textiel in Nederland terugliep, ben ik tot aan mijn pensioen les gaan geven op een middelbare beroepsopleiding. In mijn spaarzame vrije tijd bleef ik kleine werken maken.”, aldus Yolanda. Nu, met pensioen, blijft ze haar creatieve reis voortzetten door te weven en unieke collages te maken van zelfgemaakte foto’s.

Lokale kunstenaars. Lokale expositie. Kunst. Antoine Roosenboom: Na een lange loopbaan als docent tekenen en beeldend kunstenaar, blijft Antoine Roosenboom een ontdekkingsreiziger in de wereld van beeldende kunst. Zijn werk, getiteld “Oost-West”, wordt momenteel tentoongesteld bij Pro Art Laat zien. Dit drieluik belicht het conflict in Oost-Europa, specifiek de situatie in Oekraïne, vanuit verschillende perspectieven. “Alle beelden zijn afgeleid aan de mediawerkelijkheid zoals wij die in het Westen voorgeschoteld krijgen. Door die beelden in onwerkelijk heldere kleuren en in schematische vormen weer te geven probeer ik de kijker zelf na te laten denken over de eigenlijke situatie”. Aldus Antione Roosenboom.  

Website van Antoine Roosenboom 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieMieke Lankveld, een kunstenaar met meer dan 20 jaar ervaring, toont haar prachtige zeegezichten en avond landschappen. Haar schilderijen stralen rust uit en vangen de schoonheid van de natuur op een unieke manier. “Ook kwam ik tot de ontdekking dat voor schilderen van lucht en water olieverf mij meer mogelijkheden bood, pas veel later ontdekte ik de mogelijkheden van het paletmes”. Aldus Mieke Lankveld.

Website van Mieke Lankveld 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieWout Voskamp, een keramist met een passie voor klei. Haar werken, gemaakt van kleiplaten, tonen haar vakmanschap en liefde voor het materiaal. Klei is fascinerend, het is een natuurproduct met eindeloos veel mogelijkheden”. Aldus Wout Voskamp. Met ruim 16 jaar ervaring en een continue drang naar creativiteit, nodigt Voskamp het publiek uit om haar fascinerende wereld van klei te verkennen en te ervaren.

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieHelga van der Wielen, een grafisch vormgever met een passie voor schilderen, brengt haar veelzijdige creatieve talenten naar Pro Art Laat zien. “Mijn inspiratie is zeer divers; dieren, mensen, natuur, overal zit wel een schilderij in als je jezelf laat verwonderen door mens en natuur”. Aldus Helga van der Wielen. 

Over haar werk ‘Pup met vlinder’ zegt ze: “Ik heb de verwondering van de pup vast willen leggen, het voor het eerst zien van een vlinder. Hoe mooi is het om je, net als een kind, te kunnen blijven verwonderen”. 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieHaar tweede werk dat bij Pro Art hangt, ‘Pioenrozen’, is ontstaan uit vele laagjes olieverf. Hierdoor worden de bloemblaadjes bijna tastbaar. “Ik heb geprobeerd het zonlicht echt te vangen in dit schilderij”. Aldus Helga van der Wielen. 

 

 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositiePetra Soyer, een kunstenaar met een talent voor vilt reliëf en monoprints, brengt haar unieke visie op de natuur naar Pro Art Laat zien. Haar werken weerspiegelen haar verwondering voor de natuurlijke wereld en haar zorg voor het milieu. Over ‘Het bos’ zegt ze: “Een vriend die voor zijn werk op de mooiste plekken van Nederland komt, liet me een van de oudste bossen van ons land zien. De sfeer van dat bijzondere bos heb ik weergegeven in dit werk”.

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositie‘15 cent’, haar tweede tentoongestelde werk, is geïnspireerd op zwerfafval in de vorm van blikjes. “De monoprints zijn gemaakt op een Gelli-plate, een zachte, doorzichtige kunststof mat waarmee zonder drukpers haarscherpe monoprints gemaakt kunnen worden”. Aldus Petra Soyer.

Website van Petra Soyer 

 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieMarie-José Lieferink, een ervaren kunstenaar met een passie voor tekenen en schilderen, deelt haar verwondering voor de wereld om haar heen. ‘’Soms ook heeft het bijna niets met de werkelijkheid te maken’’, zegt ze. ‘’Dan is het enkel een gevoel, een sfeer of klank geweest dat me inspireerde. Of een moment. Of een lichtinval. En verder niets. Het is heel prettig om los van de realiteit te stoeien met lijn, kleur, vorm en beweging’’.

 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieIngrid Sewpersad, een van origine grafisch vormgever met een passie voor autonome kunst. Ze vindt onder andere inspiratie in het rivierenlandschap rondom Nijmegen. De werken die u bij Pro Art Laat zien kan bewonderen, zijn twee kleine snijsels. “Mijn werk gaat over het experimenteren met materiaal, maar ook over experimenteren met de beelddrager.”, aldus Ingrid. De twee werken zijn gemaakt van etalagekarton. Over het maakproces van de werken zegt ze: “Door te schuren, te krassen, te snijden en te scheuren kom ik tot beelden. Het ontstane reliëf bewerk ik verder met pastelkrijt en verschillende soorten potlood. Het toeval speelt een grote rol”. 

Website van Ingrid Sewpersad 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars expositieDieke Coumans, maker van ‘De jaarringen zijn geteld’ en ‘Niemandsland’. Beide werken bestaan uit mixed media op paneel. Dieke heeft een poëtische schildertaal, waarin je als toeschouwer de ruimte krijgt om zelf verbanden te leggen en betekenis te geven aan het verhaal. In haar werken kan je vaak vervreemde figuren herkennen, zo ook in deze twee. Met haar werk ‘De jaarringen zijn geteld’ wil ze men aan het denken zetten over de invloed van de mens op de natuur. Met deze werken onderzoekt Dieke op poëtische wijze de verbanden tussen mens, natuur, tijd en ruimte. 

Website van Dieke Coumans

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars bewonderen werk

Aïsha Kanters visualiseert door middel van kleur ethische problemen. Haar twee werken die te bewonderen zijn bij Pro Art Laat zien, zijn onderdeel van een serie handgemaakte posters. Haar inspiratie haalt ze uit haar liefde voor vormen en kleur. De geometrische vorm, in combinatie met het kleurenpalet, creëert een cohesie om in weg te staren.Pro Art Laat zien lokale kunstenaars bewonderen werk

Website van Aïsha kanters 

 

 

 

 

Pro Art Laat zien lokale kunstenaars bewonderen werk

Kaat Suringa, met een artistieke carrière van bijna dertig jaar, heeft haar werken op diverse locaties tentoongesteld, waaronder in gerenommeerde galeries en musea. Haar recente werk bij Pro Art Laat zien omvat onder andere prachtige schilderijen van Dahlias en landschappen van duinwandelingen. Kaat deelt haar gedachten over de rol van kunst in de moderne wereld: “Voor mij heeft kunst niets met het ego te maken, maar met geven en met traagheid. We swipen wat af. Dat komt contemplatie niet ten goede, of mooier gezegd, een Vita Contemplativa. We gaan nog zien welke invloed dat heeft, de snelheid waarmee we worden geconfronteerd, en het niet werkelijk verbonden zijn met elkaar en het zelf.”

Website van Kaat Suringa 

Pro Art Laat zien lokale kunst

Pro Art Laat zien lokale kunstBea Segers, heeft vorig jaar de weg naar de kunst ontdekt, geïnspireerd door haar vriendinnen. “Tekenen en schilderen zijn altijd al mijn passie geweest, maar ik heb nooit de drang gevoeld om mijn werk met anderen te delen,” zegt Bea. “Voor mij gaat het niet zozeer om het overbrengen van een boodschap, maar eerder om het verkennen van licht en donker, het scheppen van diepte en het vinden van emotionele resonantie in mijn schilderijen”. Olieverf heeft haar voorkeur, maar Bea experimenteert ook graag met andere materialen, op zoek naar nieuwe manieren om haar artistieke visie tot leven te brengen. Voor haar is schilderen niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een kalmerende oase te midden van de dagelijkse beslommeringen.

Hun unieke visies en creatieve expressie beloven een boeiende ervaring voor alle liefhebbers van kunst. Kom langs en bewonder de prachtige werken die zij te bieden hebben. 

Let op! De openingstijden van Pro Art Laat zien zijn hetzelfde als die van de Lijstenmakerij.